maandag 27 juni 2016

Aftellen

We zijn aan het aftellen op Landhuis Bona Vista.
Charlotte heeft nog 2 toetsen te gaan en dan begint de vakantie. Heerlijk, wat zien we daar naar uit. Elke dag gaat om 05.30 de wekker, school begint om 07.15. Het went maar het blijft vroeg.

Nog 6 nachten en dan arriveert onze oudste dochter met haar vriendje. Ze hebben er voor gekozen om  een hele maand te blijven. Zeker nu de zomer in Nederland niet zo wil vlotten is dat voor hen natuurlijk een heerlijk vooruitzicht.  Onze middelste dochter vliegt over 3 weken deze kant op, dus die moet het nog even uitzingen in de regen. Sorry.... niet grappig.

Net als in Nederland zaten veel kinderen hier in spanning de uren af te tellen tot de uitslag van het examen. Wanneer je dan geslaagd bent hangt men niet, zoals in Nederland, de vlag uit maar rijden de ouders vol trots rond in een versierde auto. Zo weet iedereen dat er een kind van de familie geslaagd is.  Onderweg wordt er volop gestopt om elkaar uitbundig te feliciteren. Wat een leuke traditie!

Waar we ook echt de uren voor aftellen is regen. Wat is het ontzettend droog op het eiland. Begin juni is het weerfenomeen El NiƱo vertrokken en hebben we gelukkig al wat buien gehad maar het is nog steeds veel te droog. De natuur zucht en kreunt onder deze hitte zonder druppeltje water.
Het groen is nu allemaal verdort en de waterputten staan bijna allemaal leeg. Wat een omgekeerde
    wereld in vergelijking met Nederland waar het extreem nat is en de zon zich te weinig laat zien.

Het is ook aftellen tot de volgende bruiloft op het Landhuis. Op 16 juli zullen we weer een huwelijk van 2 prachtige jonge mensen mogen verzorgen. Het blijft toch wel echt heel speciaal dat mensen in jouw huis willen trouwen. Het voelt echt als een eer om dit te mogen doen.

Wat een kleuren!! Onze code geel en oranje zijn echt adembenemend.


De komende zomervakantie gaan we veel nieuwe dingen ondernemen. Tot nu toe schrijf ik vooral over alles en nog wat. Ik ben benieuwd of jullie het leuk vinden als ik wat meer in filmvorm doe en dat dan deel. Laten jullie het weten?

xx
Miranda

2 opmerkingen:

  1. Is altijd leuk om van jullie te horen en vooral te zien.veel succes voor Charlotte en veel plezier als de kids er zijn.
    Groetjes stuur maar wat zon stuur ik de regen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat regen zou heel fijn zijn Ans, we zitten er echt om verlegen en jullie hebben genoeg!!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je bericht achter