zondag 8 november 2015

Beestjes


Het regenseizoen is nu echt begonnen op Curacao. De temperatuur overdag is heerlijk aangenaam, rond de 30 graden en ook de nachten zijn met 28 graden heerlijk fris.  Met een energienota van 750 euro per maand zijn de koelere nachten meteen een kostenbesparing want de airco kan nu in de nacht uit. Wanneer er regen valt is het net als een wolkbreuk in Nederland. Geweldig vind ik het. Het waait hard en af en toe een enorme bui maken het toch een beetje herfst, alleen dan heerlijk warm. Ik geniet er enorm van.


Uiteraard is er, zoals met alle fijne dingen in het leven, ook een groot nadeel aan de regentijd. Beestjes. Heel veel beestjes.Mieren, teken, vliegjes, steekvliegjes, ik noem er maar een paar. Brrrr, door het vocht komen ze de grond uit, helaas niet met een paar maar met hele troepen tegelijk.

Het begon vorige week met een miereninvasie in de keuken. Blijkbaar hadden we een pakje rijst gekocht waar al een hele kolonie in zat. Thuisgekomen het doosje in de kast gezet en later die avond hadden we een probleem. Er waren er honderden. Niet van die Nederlandse mieren maar piepkleine miertjes, zo'n beetje als een luis, die overal tussen gaan. Wat was ik boos! Mijn hele voorraadkast aangetast grrrrr. Een flinke schadepost en een paar spuitbussen verder hadden we alles weer onder controle..... totdat.......Joep en Freya ieder zo'n 30 teken hadden, echt ongelogen, ze zaten helemaal vol. Uiteraard hadden ze een pipet tegen teken gehad maar deze werkte totaal niet. Teken zijn hier voor de mens gelukkig geheel ongevaarlijk. De ziekte van Lyme komt niet voor. Voor de honden daarentegen is het juist heel gevaarlijk, zij krijgen de Lyme symptomen wel en kunnen er zelfs aan overlijden. Zo ook werd Freya besmet, ze werd echt ziek. De dierenarts kwam al snel en Freya moest meteen aan de antibiotica. Om herhaling te voorkomen krijgen ze nu elke 4 weken een speciaal anti-teken middel in de vorm van een koekje. Maandelijks komt er een "maanmannetje" om alle ongedierte te verdelgen, dus hopelijk houden we het nu onder controle.

En dan de muggen, tsja......we wonen in de tropen.
Regen betekent muggenvermeerdering. We hebben meerdere muggenvallen staan die echt heel goed werken, maar tegen zoveel water, dat vervolgens stilstaat kunnen ze niet op. We spuiten er dus lustig op los om alles binnen de perken te houden. We spuiten op de terrassen en we spuiten uiteraard onszelf goed in. Gelukkig is het maar voor een paar dagen en dan neemt de muggenpopulatie alweer af.

Inmiddels is het een komen en gaan van gasten van alle nationaliteiten. Ik voel me echt bevoorrecht dat we vanaf de eerste dag al zoveel mensen hebben mogen ontvangen En wat is het leuk om bij te dragen aan hun vakantie! Iedereen geniet en is zo gezellig. Met sommige zijn we uit eten geweest, ik strijk af en toe een overhemd, leen ze de koelbox, eigenlijk gaan ze allemaal naar huis als "nieuwe vrienden". Ik kan echt zeggen dat we, tot nu toe, alleen maar leuke mensen hebben gehad. Op het moment zijn er 3 Duitse Anesthesisten, gezellige slimme meiden van rond de 30. Ze zouden vandaag uitchecken en naar Aruba gaan, maar ze blijven nog een week en slaan Aruba over.  Dat is toch wel een mooi compliment. Gisteren hebben we de eerste Amerikanen ontvangen. Een leuk stel uit New York, voor het eerst op Curacao. Vanuit het gehaaste New York naar het rustige tempo van ons Curacao, ze kijken hun ogen uit! Wat we ook merken is dat veel gasten gaan nadenken, een moment van bezinning. Bona Vista heeft iets rustgevends waardoor je je gaat afvragen waarom je dingen thuis doet zoals je ze doet. Vooral over het westerse tempo. Ons eiland laat zien dat het ook anders kan.

xx Miranda
17 opmerkingen:

 1. Zo ontzettend leuk jullie avonturen te lezen !!! Wel heel benieuwd of je in de toekomst nog DIY gaat plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben met iets leuks bezig, 2 a 3 weken en hij komt online :)

   Verwijderen
 2. Groot compliment en zo te lezen zijn jullie wlxaardig ingeburgerd, top!@
  Hoop dat dat ongedierte snel opgelost is. Hou daar ook zo totaal niet van en muggen . Wie die uitgevonden heeft he hihihi
  Fijne weekend veel plezier met jullie gasten

  Lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat jullie B&B zo'n succes is, maar die beestjes, brrrr....... En wat een schrik, al die teken op de honden.
  Is 28 graden 's nachts een typefout of bedoel je echt dat het dan fris is en wordt de naam van je blog nu Onder de Palm? :-)
  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee 28 graden is geen typefout hahahaha. Echt koel hoor!!

   Verwijderen
 4. Wat een ellende al die beestjes, hopen dat je ze snel kwijt bent.
  Wat heerlijk dat je fijne gezellige gasten heb, daar doe je het voor toch.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat de B & B zo goed loopt. Alleen minder van die beestjes. Dat had je toch ook niet kunnen verzinnen . Jag. Maar het is niet anders. Wat heerlijk lijkt me dat die constante zalige temperatuur. Ik wens je nog alle goeds toe.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anneke. Beestjes horen er in de tropen helaas bij, bah

   Verwijderen
 6. Top dat jullie B&B zo goed loopt en dat jullie, ondanks het werk, er toch heel veel van genieten.
  Fris kan ik de temperatuur van 28 graden niet echt noemen, hihi. Maar ik denk dat het bij jullie dan zeer aangenaam is. Alleen die muggen...jakkie. Die moeten mij altijd hebben, schijn een soort feestmaal voor ze te zijn. Dus dat zou bij mij nog een issue worden...krijg dan altijd van die grote rode schijven onder de huid...Nee, dan is ons kikkerlandje een betere oplossing...draaien we de thermostaat maar op 28 graden, hihi...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh bah..wat naar al die beestjes!! Hopelijk komt de zon snel weer en verdwijnen ze weer in de grond. Brr..moet er niet aan denken! Heerlijk om te horen dat het zo goed gaat met de gasten, Geniet ervan! :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is er een goede bestrijdingsdienst op het eiland. They can run but they can't hide; is hun logo. Hopelijk werkt het :)

   Verwijderen
 8. Ik lees zo graag je posten. Het gaat over de gewone dingen waar je hier in nederland geen weet van hebt hoe het bij jullie er aan toe gaat. Heel leuk om te lezen!
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een verhaal! Daar denk je helemaal niet aan als je naar Curaçao gaat! Heel leuk om het leven daar te mogen lezen! Mijn broer en schoonzusje zitten nu ook daar! Ben benieuwd hoe ze omgegaan zijn met al die beestjes! Ik ben ook benieuwd naar de DIY :) nu al zin in!!

  Ga zo door!!

  Groetjes Leoni van landelijkschoon

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je bericht achter