woensdag 9 september 2015

En dan gaat het ineens niet lekker

"Mam, ik vind het hier echt niet leuk"

...... aldus Charlotte begin vorige week. Even doorvragen en het blijkt dat het helemaal niet lekker loopt op school. De groep meiden in de klas hebben besloten haar niet op te nemen. Wat ze ook probeert ze komt er niet tussen. "Ach joh dat komt vanzelf" zeg je dan heel snel om haar gerust te stellen.
Het valt natuurlijk ook niet mee om zo naar de andere kant van de wereld te verhuizen en opnieuw te moeten beginnen als je 13 bent.

2 dagen later heeft ze een toets Papiaments en haalt een 1. We lachen er om en zeggen dat ook dat wel goed komt. Ze legt uit dat ze zelf denkt dat het niet goed zal komen omdat de lerares enkel in Papiaments les geeft en weigert om ook maar 2 zinnen in het Nederlands uit te leggen wat er staat en wat ze moet doen. Grrrrrrr daar zitten we nou echt niet op te wachten. Mail gestuurd, gesprek gehad en we krijgen zelf min of meer ook het idee dat deze dame niet echt zit te wachten op dit blonde meisje.......

Gisteren was de druppel. Vol goede moed ging ze weer met een open blik naar school. Ze had inmiddels 2 meiden waar ze het mee kon vinden, de rest weerde haar nog steeds, maar goed. Lerares Papiaments pakt haar vervolgens aan omdat ze haar huiswerk niet heeft gemaakt. Het arme schaap had niet eens verstaan dat ze iets moest maken ahhhhhhhh, ze had maar in het klassenboek moeten kijken daar stond het in. Had iemand wellicht moeten zeggen dat er een klassenboek was!!! De maat was vol.

Vandaag zijn we naar het Vespucci College geweest. Een kostbare particuliere school met Nederlands onderwijs, met precies dezelfde vakken als op haar vorige school. Een aardige financiële aderlating en 20 minuten rijden in plaats van 7, maar de sfeer was gewoon zo geweldig dat we om zijn. De kinderen gaan elke dag tot 12.40 naar school en daarna kan je voor elk vak wat je wilt "bijles" krijgen. Zodra je een onvoldoende staat wordt de bijles verplicht om zeker te weten dat je het gaat halen. Het zou toch jammer zijn als ze de HAVO niet gaat halen door een taal en een lerares die een hele andere blik op les geven heeft dan de rest van deze wereld.

Morgen om 07.00 staat de mentor op haar te wachten en om 07.15 begint ze in een nieuwe klas. We willen gewoon dat gelukkige gezichtje van ons meisje weer terug, al kost het me m'n laatste cent!


Op de terugweg kregen we onze eerste tropische regenbui! WOW, er zijn hier geen putten langs de wegen die het regenwater afvoeren. Met een flinke bui veranderen de straten in kleine riviertjes. HEERLIJK om door heen te rijden en het water op te spatten hahahaha. We zagen weer een vrolijk gezicht op de achterbank. Ze heeft er weer zin in.

xx Miranda

21 opmerkingen:

 1. Goeie beslissing Miranda, het geluk van je kids is toch alles.
  Succes vandaag.
  Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker een goede beslissing...wat ik uit haar blogs van haar zag was een vrolijk spontaan meisje...Als ze dan niet meer happy is dan doe je alles om dat te veranderen😃Succes met alles....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je kind gelukkig is ben jij dat ook en kun je ook alles weer aan.
  Goede beslissing gemaakt hoor, hopen dat ze een gezellige schooltijd krijgt.
  Je ka trots op haar zijn hoe ze alles doet.
  Groetjes Brenda ( wonen in je eigen stijl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop van ganser harte met jullie mee dat ze op deze school wel haar draai vind en gelukkig wordt.
  Succes x
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, héél blij dat alles toch goed
  afloopt voor jouw dochter ... jammer dat er zo'n mensen bestaan hé
  maar wat doe je eraan !! Succes !
  Groetjes Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat je met geld al niet kan bereiken... treurig zo'n leerkracht. Je zal het maar met die school moeten doen als ouder en kind. Probeer je een nieuw leven op te bouwen, wordt het je op die manier zuur gemaakt. Fijn voor jullie dat het opgelost kon worden.

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O dear dan breekt je hart hoop dat het op deze school beter gaat want niets is zo belangrijk als het geluk van je kind groetjes caro xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Goed voorbeeld" van die docent voor haar pupillen om zo star te zijn! Raar mens. Daar is geen kruit tegen gewassen. Alleen jammer dat je dan ook echt diep in de buidel moet tasten om het op te lossen. Stel je voor dat het niet kon... Gelukkig heeft je dochter haar glimlach weer terug en kan ze weer aan haar toekomst werken. En dat Papiaments komt vanzelf wel...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een geluk dat je die financien hebt. Blij voor je dochter. 13 is toch al een moeilijk leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is echt heel erg. Heb een zelfde soort situatie meegemaakt en als je dochter ongelukkig is, breekt je hart! Fijn dat jullie de financiële mogelijkheid hebben om over te stappen naar ander onderwijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed gedaan hoor! Dat je kind het naar haar zin heeft is ook heel erg belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dapper dat ze met open vizier bleef gaan! En wat fijn dat jullie de middelen hebben om haar nu naar de 'nederlandse' school te laten gaan. Als kind moest ze mee in jullie droom, dan wil je ook dat ze het naar haar zin heeft.
  Zet 'm op Charlotte en veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ontzettend flauw van zo´n school.
  Maar gelukkig was er nog een andere school.
  Ik hoop voor der dat ze hier heel leuk heeft.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Achhhh... Wat een akelige mentaliteit van die juf! Nu gaat het vast goedkomen op haar nieuwe school. En 20 min rijden is nog niet eens zo ver.
  Fijne week....

  Liefs, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 15. A happy kid equals a happy mom. Vreselijk zo'n juf, bah. En kinderen zijn hard onder elkaar.
  Het kost wat maar dan heb je ook wat en in jullie een blije puber met een glimlach op haar gezicht.
  Fijne dag

  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 16. He bah, wat naar. Op welke school zat zij eerst? Mijn dochter had een soortgelijke ervaring op het Radulphus College. Ik wordt nog naar wanneer ik daar aan terug denk.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Daar kan je als mama toch echt ongelukkig om zijn .
  Die stugge houding van de juf , ik begrijp dat echt niet.
  Door jullie snelle beslissing komt het heus wel goed .
  Groetjes , christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je bent een super lieve moeder! Sommige zullen gewoon zeggen het komt wel goed en het daarbij houden..dikke complimeten! Hopelijk heeft ze snel haar draai en plekje gevonden op haar nieuwe school.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat heftig is dat zeg. Als je kind zo ongelukkig is op school dat raakt dat je tot het diepst van je ziel. Dat zo'n juf zich zo kan en mag opstellen. Fijn dat het nu opgelost is. Maar ook schrik van kinderen die zo wreed zijn onder elkaar.
  Lieve groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat is verdrietig om je kind zo te zien! Maar wat fijn dat jullie een oplossing gevonden hebben waar ze meer op haar plek is. Super gedaan!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. mmm wat balen is dat zeg, letterlijk en figuurlijk dus jullie 1e tropische regenbui..
  Hopelijk gaat het op de nieuwe school veel beter!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je bericht achter