zondag 20 september 2015

Alweer een maand op Curacao

De tijd vliegt voorbij. In Nederland gingen de dagen snel maar hier lijken ze nog sneller te gaan. De warmte van de zomer zorgen er voor dat alles echt langzamer gaat. De eerste week deden we alles nog op Nederlands tempo maar inmiddels sjokken we net als de rest van supermarkt naar de bouwmaterialenhandel en rondom het huis. Ja Ja dat heet integreren hahahaha.

Charlotte heeft het inmiddels erg naar haar zin op de nieuwe school. Ze zijn met de hele klas naar de film geweest. Een kaartje voor een 3D voorstelling kost hier 7 gulden, omgerekend 3,50 in euro's. Waar vind je dat nog! De bioscoop ziet er ook echt Amerikaans uit, zoals ik ze ken uit de films. Compleet met knipperde kermislampjes in de avond.Afgelopen vrijdag had ze ook nog een schooluitje. Ze is met de hele klas naar het Hilton hotel geweest en heeft daar gesnorkeld en is met een "banaan" op zee geweest. De dag eindigde met patat en frikandellen. Ja, dat is weer eens wat anders dan naar een museum in Nederland. Het eerste cijfers is ook binnen en met een 9,3 voor Engels begint er dan nu eindelijk een leuke tijd voor haar.

Afgelopen vrijdag is de 2e container met daarin ons tuinmeubilair afgeleverd. Dat verliep aardig moeizaam. Net als bij de eerste container  kwam er een douanier en wederom heeft hij alles bekeken en hij had nog wat vragen.....
Inmiddels weten we dat "nog wat vragen" voor moeilijkheden staat. Meneer had een hertengewei gezien en was van mening dat wij een  beschermde diersoort hadden gedood. Je snapt dat ik mijn lach amper kon onderdrukken!

"Meneer....... luistert u nou eens even. Een gewei valt gewoon van het hoofd af. Wij noemen dat in Nederland een afwerpstang. In de bronstijd komen de mannetjes bij elkaar en die vechten om het vrouwtje en dan wordt er af en toe een gewei afgebroken. Je kan ze gewoon kopen in Nederland, zelfs bij Staatsbosbeheer, dus we hebben er echt geen dieren voor gedood"

Wat denk je dat hij zegt? "Ja maar je zou hem KUNNEN doden"

Ja duh!!!!! ALLE levende wezens kan je doden!!  Ik was even blij dat ik geen tijgervel jurken of panterprint shirts in de kast heb hangen...... hihi. Soms is de mens hier echt niet te begrijpen.
Zo had ik ook nog een onderstel van een Singer naaimachine. Zo'n brocante ding dat ik als tafeltje gebruikte in de tuin.
"U heeft een antieke naaimachine....?"
"Nee meneer, wat u ziet is alleen een naaimachine onderstel en antiek is iets pas na 100 jaar, dat is ie niet"
"ja maar er staat ook een naaimachine op de lijst"
"ja dat klopt, dat is een elektrische, 5 jaar oud"
Oh en dat past niet bij elkaar?


Ik ben maar een glaasje water gaan drinken hahahahahaha

xx Miranda


13 opmerkingen:

 1. Ach geweldig toch, als het uiteindelijk maar op plaats van bestemming komt en jij je ding kan doen. Fijn dat Charlotte het nu naar haar zin heeft.
  Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, ik zie hem al zo met zijn vingertje voor je staan
  Whahhahahhahah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat Charlotte het naar haar zin heeft en om de rest inderdaad maar lachen heerlijk dat alles er nu is groetjes caro xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan??? !!!
  Fijn, dat je dochter het nu beter naar haar zin heeft, 't zal voor jullie een opluchting zijn.
  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gek is dat toch he? Wat bij ons helemaal in is zie je daar niet. Wie weet wordt je nog een trendsetter daar, willen ze allemaal een afwerpstang hihi. Fijn dat je dochter het zo naar haar zin heeft een hele zorg minder.
  Succes met alles, liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat Charlotte het nu wel naar haar zin heeft, dat is toch wel belangrijk.
  Grappig om te horen hoe de douane alles nakijkt, jullie zullen wel blij zijn als alles op zijn plek staat en geen gezeur daar meer over kan krijgen.
  Zijn jullie zelf ook al blij met jullie nieuwe plek en het gevoel van : dit voelt goed?
  groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk voor jullie dat het met je dochter nu goed gaat....een hele geruststelling!
  Ach...dat gezeur moet je maar nemen zoals het komt....zie het maar ipv zeuren over het weer: dat hoef jij tenminste niet meer!! haha.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk..... zo maak je nog eens wat mee ;-).

  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En dat het met je dochter beter gaat.
  Ben ik blij mee doe ze de groeten maar.

  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heerlijk om te lezen dat jullie dochter nu op een heel gezellige school zit !!
  Prachtig dat verhaal over de container inhoud :P
  Hoop dat je snel weer foto's plaatst over de vorderingen op jullie landgoed .
  Succes weer met alles en lieve groet,
  Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk, wat een uitspraken daar! Je blijft erin verbazen en lol hebben natuurlijk! Fijn dat het goed gaat met je dochter op haar nieuwe school! :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hilarisch!! En dan maar proberen je gezicht in de plooi te houden...
  Fijn dat je dochter haar draai heeft gevonden!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je bericht achter