vrijdag 28 augustus 2015

Pffffff

Ten noorden van de Benedenwindse eilanden liggen de Bovenwindse eilanden. Curacao ligt benedenwinds, net als Aruba en Bonaire en hier komen dan ook zelden orkanen voor. Op de bovenwindse eilanden is er wel kans op orkanen. Vorige week trok Danny daar over en nu maken ze zich op voor orkaan/ storm Erika.


Klinkt goed he? Op Curacao merk je er dus niets van. Nou dat ligt toch anders. Als er een echte tropische storm op de bovenwindse eilanden is, "trekt" deze alle wind weg van de benedenwindse eilanden. En geloof mij dan is het heet. Echt heel heet. Echt heel heel heel heet. En het grappige is dat  de mensen net als in Nederland dan echt klagen over het weer hahahaha. Overal waar je komt hoor je om je heen: "poe poe. wat is het warm he?" en "mucho calor" oftewel erg warm. 

Mijn ,Venezuelaanse, tijdelijke buurvrouw van ons huurappartement zegt telkens dat ze flauw gaat vallen. Net als wij zit ze te wachten op een nieuwe woning. Samen met een kat, hond en 2 schoolgaande kinderen en een grappige onverstaanbare echtgenoot leeft ze al 2 maanden tussen de dozen. We hebben een band hahahaha. Allemaal willen we naar ons nieuwe huis, hebben we het warm en proberen we er iets van te maken. De tijdelijke buurman is echt gek op Joep. Helaas is dit niet wederzijds. Zodra hij Jose ziet maakt hij zich uit de voeten. Jose roept dan met een Spaans accent Goepie Goepie, maar Joepie smeert hem direct. Hij heeft zelfs een bot gekocht voor Joep maar daar trapt ons Goep niet in. 

Ja en wat doe je dan als het te warm is om te klussen?
Dan ga je het zwembad lekker schoonmaken :) 

(en ondertussen wachten op de zeecontainer grrr)


xx Miranda


6 opmerkingen:

 1. Hoop voor jullie dat de zeecontainer er snel is succes met alles en wat schrijf je de blogs altijd leuk lees ze altijd met veel plezier groetjes caro xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. AHHH. Klussen en warmte, dat gaat niet goed samen. FIjn dat jullie verkoeling kunnen zoeken in het zwembad.
  Ik hoop dat de zeecontainer snel afgeleverd wordt.
  Groet, Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker in dat zwembad blijven. Dit zou zo niks voor me zijn. Hoge temperaturen en ik gaan niet samen :))
  Geef Goepie een aai van me en natuurlijk ook zn nieuwe vriendinneke
  Goed weekend en hopelijk komt t verfrissende windje snel weer

  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja met de zee containers hebben wij ook ervaring....Van 7 weken werden het 3 maanden....(Van Bonaire naar Nederland) dus blijf nog maar even in je zwembadje...;-)

  Lieve groet Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk en om die afkoeling nu in het zwembad te moeten zoeken.....is echt geen straf...haha.....fijne zondag....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig hebben jullie wat te doen:-)
  Sterkte in die warmte en hopelijk arriveert de container snel.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je bericht achter