woensdag 19 augustus 2015

Behelpen met de hoodletter B

Het is warm.

Logisch zul je denken je zit op Curacao. Maar dit is andere warmte. Ons tijdelijk huurappartement ligt "slecht op de wind". We houden het enkel uit met alle deuren en ramen gesloten en de airco in de slaapkamer aan. De gordijnen blijven zelfs dicht....... Niet echt een gezellige boel dus.
In de avonden gaan we naar het Landhuis en genieten dan van de heerlijke wind die stevig waait zo hoog op de heuvel. HEERLIJK. Met z'n vieren zitten we dan echt even bij te komen. Joep gaat dan natuurlijk ook mee en die is dan zo gelukkig, heerlijk rondbanjeren in de wind !!

Zondag zijn we naar de kerk geweest. Wat was het daar goed toeven! Het was een dienst met thema verantwoording en was speciaal voor de jongeren die het nieuwe schooljaar ingingen.
Veel live muziek en gewoon op je slippertjes jezelf mogen zijn. Ijskoude limonade en een koekje na afloop maakte het tot een fijne ochtend.

Maandag is Charlotte  in de 2 klas van de HAVO begonnen. De klas is een leuke mix van Nederlandse en Antilliaanse kinderen. Je komt meteen de eilandperikelen tegen qua onderwijs. Het binnenkrijgen van alle boeken, die natuurlijk per boot komen, is een hele uitdaging voor de scholen. Van de boekenlijst is denk ik zelfs maar 1/3 geleverd. Wanneer de rest komt is de vraag. Er wordt dus driftig gekopieerd, gescand en overgeschreven.
Een drukte van jewelste

Schooluniform


Op school zien te komen is ook een hele belevenis. Het eiland kent maar een paar wegen en daar moet iedereen over heen. Om 06.45 stapten we in de auto en werkelijk het was spitsuur! Vanaf 06.00 is iedereen al op pad. Zelfs de snackbar op de hoek zit al vol met mensen die koffie drinken en ook al de nodige frikandellen en patat bestellen.  Ik krijg net aan een kopje thee naar binnen......


De afgelopen dagen hebben we gebruikt om ons in te schijven bij de immigratie en bij het gemeentehuis. Ik had gehoord dat dat uren zou duren, maar binnen 1 ochtend was alles klaar. Normaal gesproken ben je dan blij maar nu had ik graag nog even in het koele gemeenthuis gezeten; hahahaha. Zo zie je maar alles is betrekkelijk.

En verder zijn we op zoek naar winkels. Albert Heijn is hier heel groot, maar ook prijzig; dus op zoek naar een alternatief. De plaatselijke Gamma/Karwei is gevonden :)
Wat een enorme winkel. Ik werd er helemaal happy van. Een Gamma-achtige mega grote winkel van 2 verdiepingen met werkelijk alles te koop. Van hamer tot tafellaken en van hogedrukspuit tot windlicht; het is er.
O en ze hebben een Drive In.  Dat is pas handig! Zouden ze in NL ook moeten doen. De gezaagde planken gaan zo de achterbak in!!Nog 2 nachtjes en dan krijgen we de sleutel. We hebben dan nog geen spullen maar wel een heerlijk KOEL (leeg) HUIS.

xx Miranda

9 opmerkingen:

 1. Het is leuk om jullie te volgen hoe alles daar gaat, en inderdaad zullen er voor en nadelen zijn van het immigreren naar zo een warm land.
  Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat.
  Groetjes Brenda ( wonen in je eigen stijl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Miranda, leuk dat je ons zo op de hoogte houdt en wij kunnen meeleven. Nog twee nachtjes en dan wordt het 1 grote DIY, dat zullen lange filmpjes worden ha ha.....
  Grapje hoor.... veel succes.
  Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk ook deze update weer.
  Ben heel benieuwd naar de foto's van jullie nieuwe huis !!!
  Hoe vond jullie dochter het op haar nieuwe school en heeft ze een gezellige klas .....ik hoop het voor haar !
  Sterkte met de warmte en alle klussen en lieve groet,
  Stella

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze vindt het leuk op de lessen Papiaments en Spaans na want daar snapt ze geen snars van hahahaha. Komt vanzelf

   Verwijderen
 4. Wat een avontuur! Maar moet je Charlotte elke dag brengen en halen? Dat zal even wennen zijn.. Zondag dus de sleutel pas.. Apart want de overdracht is toch al even geleden?! Succes en geniet van alles..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is zo leuk om van kort bij door jouw posts dit avontuur te volgen .
  Vanaf zondag begint het echte werk , misschien nog wel zonder jullie spullen maar je kan dan al zeggen , dit is thuis.
  Succes !
  Groetjes , christel van Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met spanning volg ik jullie avontuur. Heerlijk zondag de sleutel. Dan gaat het echte werk beginnen he? Succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Miranda,

  Kan me voorstellen dat je op een gegeven moment de verkoeling in je koelkast zoekt(foto)
  Maar nog even volhouden en je zit heerlijk in je eigen huis.
  Wat die drive -nn bouwmarkt betreft, bij ons in Groningen komt Bauhaus een duitsconcern, en die heeft ook een drive-inn.. De eerste waarschijnlijk in Nederland!

  Fijn avond,hier in ieder geval, :-)
  Liefs Vittoria :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk leven is het op Curaçao!
  Geniet van het avontuur en sterkte met uitpakken straks!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je bericht achter