vrijdag 29 mei 2015

Het leed dat zeecontainer heet

Bij een overzeese verhuizing heb je uiteraard een zeecontainer nodig. Eerst moet je het aantal kubieke meters bepalen dat je meeneemt en daar hangt dan een prijskaartje aan. Eenvoudig he?
Ja dat dacht ik ook maar dan komen de extra's. Wilt u het ingepakt hebben?
Nou nee dat kan ik zelf, we hebben alle tijd en kan het overtollige gelijk op de tafels voor de garage sale. Eenvoudige he?
Nou nee want ook je stoelen en bank moeten ingepakt. Niet in een doos uiteraard maar in bubbeltjes plastic. Omdat het spul zachtjes staat te wiebelen en schuiven op de boot krijg je anders beschadigingen. Doet u dat zelf?

Zo moeilijk kan het toch niet zijn om een rol plastic om je bank te wikkelen en met tape vast te zetten. Ik wil wel hulp met het vullen van de container. Ja, dat dan weer wel want Warner heeft snel rugklachten en een nieuwe hernia staat zeker nu niet op het verlanglijstje.

Uit de vele telefoongesprekken met zeevervoerders blijkt al snel dat het bij allemaal net even anders gaat. Bij bedrijf A. wordt er  6 weken voor het vervoer gerekend terwijl B. hooguit 4 weken nodig heeft. Dit heeft dan weer te maken met de juiste mensen kennen in de haven van Curacao. Ken je de juiste mensen op de juiste plaats dan mag de container sneller er door.Ja Ja lieve mensen, het lijkt allemaal zo simpel hihihi.

16 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Miranda,

  Ja ja je zit zomaar nog niet aan de andere kant van de wereld.
  Er komt meer bij kijken dan alleen maar even verhuizen!
  Wens jullie heel veel succes en geniet er ook wel van hoor!

  Liefs Vittoria :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat spannend allemaal! Maar ik zou toch heel nerveus worden bij zoiets'groots' wens je veel succes!

  Groetjes vanuit t zuiden Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja lieve Miranda emigratie is een hele operatie veel sterkte met alles wat er nog moet gebeuren groetjes Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een hele klus!
  Maar wens je veel succes met alles!
  Groetjes Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pffft een heel gedoe...maar komt vast helemaal goed!! Succes ermee!
  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De goede mensen kennen.. Jaja en een extra envelopje met geld meebrengen misschien :-)
  Succes met alle regelkamer, je bent zomaar niet weg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, Oh, dat is nog een heel geregel.
  Onze dochter en haar verloofde gaan als het goed is ook van de zomer emigreren, maar dan naar Ierland. Zij moeten ook nog vervoer regelen, maar hebben gelukkig niet zo veel dat zij mee gaan nemen....scheelt weer in het prijskaartje ;P
  Jullie iig veel succes maar weer !!
  Lieve groet,
  Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja dat valt niet mee! Dat is inderdaad een hoop geregel en de juiste mensen kennen, maar wel leuk!! Leuk om te volgen ook jullie verhuizing!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihi, als ik een rol bubbeltjesplastic had...pang, pang, pang....zéér verslavend en dan duurt het inderdaad wat langer hoor.
  Toch wel typisch dat het in de haven al belangrijk is wie je kent voor een vlotte doorgang...
  Leuk om je zo te volgen, het wel en wee wat emigreren heet. Spannend!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou niet weten waar ik moest beginnen met zo'n verhuizing! Knap hoor dat je dat allemaal zo aanpakt. En alles kost toch geld he... Ongelofelijk! En kennen jullie de juiste mensen daar? En wanneer begin je met de garagesale? Spannend en heel veel succes liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is een hoop werk ja, wij hebben vanuit Bonaire een x een paar kuub laten overbrengen naar Nederland....dit duurde al 3 maanden voor het aankwam...heb nooit begrepen waarom het zolang onderweg was...

  Sterkte maar ook plezier met de voorbereidingen.

  Liefs Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je kan niet je koffertje pakken en weggaan zoals op vakantie. Je moet bijna je hele huis meenemen :)
  Wat een klus zeg pfff sterkte.
  Gelukkig doe je het voor een goed doel.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Begint al in Rotterdam of Antwerpen om op juiste moment het juiste containerschip te boeken die nog niet helemaal volgeboekt is maar wel snel gaat verschepen tegen normaal tarief (klinkt alsof ik dat ooit wekelijks gedaan heb op mijn werk ... eeuwen geleden dan toch) en jij hebt dan nog het gedoe wanneer je container overzee vrijgegeven wordt en voor je huis staat. Komt wat bij kijken zeg, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een onderneming. Maar wat een heerlijk vooruitzicht. Leuk om zo een beetje mee te maken hoe alles geregeld wordt.
  Heel veel sterkte
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja soms denk ik wel eens waarom makkelijk als het moeilijk kan...een kennis van ons is naar Thailand vertrokken en had dezelfde problemen. Ze zijn het gewend want ze reizen en wonen over de hele wereld...maar ik denk dat je hier echt de juiste wegen moet bewandelen en nog geluk erbij hebben ook...veel succes....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hoi. wat een geregel he! wij gaan ook naar curacao. (13 december pas) dus wij moeten ook eens rond gaan kijken voor een vervoerder. hebben jullie nog aanraders. en afraders.. ik zou iig blij zijn met alle informatie haha. ik kan geloof ik geen contact opnemen met je via deze site. maar zou je mss wat info betreft vervoerders willen mailen (info@eiland-meisje.nl) alleen als je wilt he.. nog veel succes met de laatste voorbereidingen! voor jullie is het nu echt al bijna :O :D groetjes diana.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je bericht achter