zaterdag 14 februari 2015

DIY Betonnen Bak

Bij de kringloop in ons dorp vond ik onlangs een houten bak. Echt niets bijzonders. Goedkoop hout waar je eigenlijk niets mee kan. Maar voor 0,75 neem ik hem met liefde mee en het idee borrelde al snel op om er een betonnen bak van te maken.

Wat heb je nodig:

*een houten bak
*Pure & Original Wall Prime
*Pure & Original Marrakech Walls
*stucadoors spatel

Deze kan je bestellen op www. esatto.nl. Esatto heeft speciaal voor ons creatieve gebruikers kleine flesjes gemaakt, zodat je niet meteen met een heel groot blik hoeft te kopen. Mocht je twijfelen of je de goede bestelt bel dan even met Carla van de Kwaak; een hele leuke dame die veel van alle verfsoorten afweet. De komende week gaan we aan de slag met hun loogbeits (kleur oude- of verweerde eik), misschien wil je die alvast mee bestellen, scheelt weer verzendkosten.


Dan nu door naar onze bak.
Als eerste zet je de bak in de primer en laat deze 4 uur drogen.


Na het drogen breng je de Marrakech Walls aan in een dikke laag, waarbij je de randjes extra aanzet. Dit hoeft niet netjes


Zodra de pasta begint "aan te drogen" spatel je deze uit met de stukadoors spatel. Hoe meer oneffenheden hoe beter. Dus niet netjes werken! Mocht je ontevreden zijn over je werk, maakt het dan vochtig met de plantenspuit en begin overnieuw.Laat de Marrakech Walls nu goed drogen. En ga met de droge spatel over de verflaag heen. Hoe meer je spatel hoe meer kleur je krijgt. Dit is mijn eindresultaat. Ik heb de bak gevuld met witte hyacinten, zilvermos en een paar magnolia takken. Bekijk mijn YouTube filmpje waarin ik alles stap voor stap voor doe. Rechts boven aan deze blog vind je de YouTube knop en ga je direct door naar mijn kanaal. Laat de lente maar komen.

6 opmerkingen:

 1. Netjes hoor ziet er erg mooi uit!
  groet, Laura
  (hetlandelijkgebeuren.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Laura, het was weer leuk om te doen. Op naar de volgende DIY

   Verwijderen
 2. Heb net naar je filmpje gekeken , leuk hoor.
  Wat een fantastisch materiaal , de marakesh walls.
  En leuk je even in beeld te zien , de persoon achter het blog .
  Fijn weekend
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Jilly, Dank je voor de lieve reactie. het was weer leuk om iets te bedenken. Nog genoeg ideeën voor de komende tijd gelukkig. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is hij mooi geworden Miranda, stoer product de Marrakech
  Succes, heel creatief allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Esatto. Volgende DIY is met jullie loogbeits

   Verwijderen

Laat je bericht achter